Verslagen 14 November 2015

GEEN BEST BEGIN EMERGO IN ZAALCOMPETITIE

De eerste zaalwedstrijden hebben Emergo niet al te veel succes gebracht. De D1 en F1 wonnen dit weekend hun wedstrijd, maar de overige wedstrijden gingen verloren.

Conventus D1- Emergo D1

Emergo speelde een prima eerste helft tegen Conventus. De thuisploeg was niet opgewassen tegen het spel van de rood-zwarten en bij de pauze leek er dan ook weinig aan de hand voor de gasten, die een ruime voorsprong hadden. In de tweede helft leek het alsnog verkeerd te gaan. Emergo speelde nog steeds behoorlijk, maar Conventus wist ineens gemakkelijk de korf te vinden en zo helemaal terug in de wedstrijd te komen. Bij een 7-7 stand had de ploeg uit Sint-Maartensdijk echter het laatste woord en werd er alsnog een 7-8 zege behaald. Voor Emergo waren Thijmen Broeren (2x), Mathijs de Jong (2x), Nienke Crezee, Christy d. Engelsman, Jara Gijzen en Romy Hoffers trefzeker.

NIO D2- Emergo D2

Emergo had het lastig in de uitwedstrijd tegen NIO en dat kwam ook tot uitdrukking in de score. De Tholenaren namen nog wel de leiding, maar daarna ging de thuisploeg het overwicht ook tot uitdrukking brengen in de score en was er weinig eer meer te behalen voor de gasten. De marge werd gedurende de wedstrijd steeds verder uitgebreid en uiteindelijk stond er dan ook een 7-1 eindstand op het bord. Voor Emergo wist Thijs Bogers de eretreffer te maken.

Voltreffers E2- Emergo E1

Emergo moest aantreden tegen Voltreffers en kende geen beste start. In de eerste helft kwam de thuisploeg snel tot scoren en moest de ploeg uit Sint-Maartensdijk toezien hoe de voorsprong werd vergroot tot een stand van 5-0 bij de rust. In de tweede helft gingen de rood-zwarten wat beter spelen en werd er ook een aantal keer de korf gevonden, maar van spanning was geen enkele sprake meer. Uiteindelijk werd het 12-4, zodat de ploeg uit Oosterhout de punten in eigen huis hield. Voor Emergo, dat de strafworpen wel met 5-9 won, scoorden Madelief de Rijcke (2x), Julia Jasperse en Daniëlle v. Meel.

Sporting Delta F1- Emergo F1

Emergo speelde een behoorlijke wedstrijd tegen Sporting Delta, maar de thuisploeg wist toch net iets gemakkelijker de korf te vinden. De ploeg uit Sint-Maartensdijk bleef behoorlijk tegenstand bieden, maar kon niet voorkomen dat er een achterstand op het bord kwam die niet meer goedgemaakt kon worden. Bij het laatste fluitsignaal was de eindstand 13-10 voor Sporting Delta, zodat de rood-zwarten zonder punten huiswaarts keerden. Voor Emergo, dat de strafworpen met 4-1 verloor, waren Loïs d. Engelsman (4x), Kian Bogers (3x), Kee v. Son (2x) en Danischa Smits de doelpuntenmakers.

 

Programma volgende week (21-11):

Emergo B1- ACKC B2 11.00 u. Tholen-Meulvliet

Emergo D2- Sporting Delta D3 10.00 u. Sint-Maartensdijk-Haestinge

Emergo F1- Oranje Wit F3 09.00 u. Sint-Maartensdijk-Haestinge