verslagen 10-09-2016

EMERGO OPENT VELDCOMPETITIE MET MATIGE RESULTATEN

In de eerste speelronde van de veldcompetitie hebben de jeugdteams van Emergo geen beste resultaten behaald. De C1, D1, D2 en E2 verloren allemaal, terwijl de E1 als enige winst pakte.

DSO C1- Emergo C1

Emergo begon de veldcompetitie in Klundert tegen DSO, dat net een maatje te groot bleek. De ploeg uit Sint-Maartensdijk speelde niet slecht, maar kon niet op tegen het scorend vermogen van de thuisploeg. DSO nam al snel de leiding en de gasten gaven ondanks de achterstand niet op, maar zagen de marge wel steeds groter worden. Bij het laatste fluitsignaal stond er een 10-5 stand op het bord, zodat de Tholenaren met lege handen huiswaarts keerden.

Juliana D2- Emergo D1

Emergo opende op het veld tegen Juliana de competitie en maakte er een redelijk spannende wedstrijd van. Beide ploegen creëerden voldoende kansen, maar de ploeg uit Oud-Gastel ging er net wat nauwkeuriger mee om. De rood-zwarten probeerden om de achterstand in de tweede helft nog te verkleinen, maar uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met een 4-2 nederlaag. Voor Emergo waren Timo Bogers en Fleur Weggemans de doelpuntenmakers.

Good Luck D1- Emergo D2

Emergo had het lastig in de eerste veldwedstrijd tegen Good Luck, dat vanaf een 1-1 tussenstand de korf met grote regelmaat wist te vinden. In de met 5-1 gestarte tweede helft liep de thuisploeg uit naar een 8-1 voorsprong en werd er voor een monsterscore gevreesd, maar uiteindelijk kon de ploeg uit Sint-Maartensdijk toch nog wat meer tegenstand bieden in de productie en werd de wedstrijd afgesloten met een 10-3 stand. Voor Emergo waren Madelief de Rijcke (2x) en Isis Heilbron trefzeker.

Swift E2- Emergo E1

Emergo speelde een prima wedstrijd tegen Swift, dat in de eerste helft compleet onder de voet gelopen werd. De rood-zwarten scoorden het ene na het andere doelpunt en bij de rust was de wedstrijd al beslist, getuige de 1-9 ruststand. In de tweede helft lieten de gasten de teugels een beetje vieren en zo kon de thuisploeg het verschil beperkt houden tot 8 treffers, maar de 4-12 eindstand liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Een ruime zege voor Emergo dus, waarvoor Loïs d. Engelsman (6x), Kian Bogers (3x), Julia Jasperse, Milan v. Nijnatten en Kee v. Son de doelpunten maakten. De strafworpen gingen ook met 1-2 naar de Tholenaren.