Verslagen 28 november 2015

WEER WEINIG SUCCES VOOR EMERGO IN ZAAL
Ook de afgelopen speelronde was weinig succesvol voor de jeugdteams van Emergo. De B1 wist nog wel te winnen, maar de D1, D2, E1 en F1 moesten hun meerdere erkennen in de tegenstander.

ACKC B2- Emergo B1
Emergo speelde een prima wedstrijd tegen ACKC, dat vanaf het begin achter de feiten aanliep. De rood-zwarten speelden in een behoorlijk hoog tempo en waren scherp in de afronding, zodat de zege geen moment in gevaar kwam. De thuisploeg kwam af en toe ook nog tot scoren, maar de eindstand was een overtuigende 5-12 zege voor de Tholenaren. Voor Emergo waren Chloë Anthonisse (3x), Bas Crezee (2x), Jarno Jansen (2x), Ellen de Jong (2x), Wouter Stoutjesdijk (2x) en Lorenzo Bosters trefzeker.

PKC?SWKGroep D5- Emergo D1
Emergo moest aantreden tegen het sterke PKC en deed dat niet onverdienstelijk. De ploegen maakten er een leuke wedstrijd van, maar door een aantal slordigheden in de verdediging bij de Tholenaren kon de thuisploeg toch wat gemakkelijker de korf vinden. Emergo bleef wel knokken voor een goed resultaat, maar de marge was uiteindelijk net te groot om voor een verrassing te zorgen. PKC won met 9-6, waarbij Thijmen Broeren (3x), Mathijs de Jong (2x) en Jara Gijzen de productie aan Thoolse kant verzorgden.

Dordrecht D1- Emergo D2
Emergo had een zeer zware wedstrijd in en tegen Dordrecht, dat uit alle hoeken raak leek te schieten. De ploeg uit Sint-Maartensdijk kreeg zelf ook een aantal kansen, maar de thuisploeg liep uit naar 9-0 voordat de rood-zwarten op het scorebord kwamen. Daarna bleef het spelbeeld onveranderd en kon Dordrecht uitlopen naar een zeer ruime 24-3 overwinning. Voor Emergo scoorden Daan Stouten (2x) en Elaine Bolier.

DSO E3- Emergo E1
Emergo had weinig kans tegen DSO, dat bovenin de competitie meedraait. In de eerste helft nam de thuisploeg al snel een voorsprong en die werd voor de rust al vergroot naar 8-1, zodat de wedstrijd na de eerste helft al beslist was. In de tweede helft bleef DSO het tempo bepalen en moesten de Tholenaren toezien hoe de eindstand werd bepaald op 14-2. Voor Emergo, dat de strafworpen wel met 2-7 won, waren Anouska Ponse en Madelief de Rijcke trefzeker.

DSO F2- Emergo F1
Emergo had het ontzettend lastig tegen DSO. De thuisploeg, die gemakkelijk tot scoren kwam, nam vanaf het begin het voortouw en de ploeg uit Sint-Maartensdijk kon ondanks verwoede pogingen niet genoeg tegengas geven om bij te blijven. De ploeg uit Klundert liep uit naar een zeer ruime voorsprong en de Tholenaren scoorden zelf ook met enige regelmaat, maar bij het laatste fluitsignaal stond er een duidelijke 23-8 eindstand op het bord. Voor Emergo, dat de strafworpen ook met 7-1 verloor, wisten Kian Bogers (3x), Ava Groot (2x), Kee v. Son (2x) en Charissa de korf te vinden.