Verslagen 6 februari 2016

GEEN BEST WEEKEND VOOR EMERGO

De jeugdteams van Emergo hadden geen goed weekend. De B-jeugd speelde gelijk, maar de E- en F-jeugd verloren.

Emergo B1- PKC/SWKGroep B6

Emergo had het lastig tegen de ploeg uit Papendrecht, waar uit nog ruim van was gewonnen. De thuisploeg kon niet het voortouw nemen en PKC wist dan ook gelijke tred te houden. Beide teams misten aardig wat kansen en de wedstrijd bleef dan ook tot het laatste moment spannend. Uiteindelijk moesten de Tholenaren genoegen nemen met een 6-6 gelijkspel, waarbij Chloë Anthonisse (3x), Ellen de Jong (2x) en Bas Crezee de productie verzorgden voor de thuisploeg.

Emergo E1- DSO E3

Emergo had het ontzettend lastig tegen DSO, dat in de eerste helft uit de startblokken schoot. De rood-zwarten probeerden uit alle macht om de marge zo klein mogelijk te houden, maar bij het rustsignaal was het toch al 0-7. In de tweede helft ging het iets beter voor de thuisploeg, maar de marge werd door de ploeg uit Klundert nog wel vergroot. De eindstand werd bepaald op 2-13, waarbij de doelpunten voor Emergo gemaakt werden door Loïs d. Engelsman.

Emergo F1- DSO F2

De F-jeugd van Emergo speelde een leuke, open wedstrijd tegen DSO, wat nadrukkelijk tot uitdrukking kwam in de score. Er werd door beide teams attractief gespeeld en de korf werd gemakkelijk gevonden, maar DSO sprong net iets beter om met de kansen. De ploeg uit Klundert nam dan ook de leiding en gaf die in het verloop van de wedstrijd niet meer af. De ploeg uit Sint-Maartensdijk probeerde nog wel om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar moest zich uiteindelijk met 10-18 gewonnen geven. Voor Emergo, dat de strafworpen met 3-3 gelijkspeelde, waren Kee v. Son (5x), Ava Groot (3x) en Loïs d. Engelsman (2x) de doelpuntenmakers.

Programma volgende week (13-02):

Emergo D1- RWA D2 12.00 u. Tholen

Emergo D2- Terda D1 11.00 u. Sint-Maartensdijk