Verslagen 17 oktober 2015

JEUGD EMERGO SLUIT VELDCOMPETITIE REDELIJK AF
In de laatste speelronde op het veld hebben de jeugdteams van Emergo wisselende resultaten behaald. De C1, D1 en F1 wisten te winnen, maar de D2 en E1 gingen met lege handen naar huis.

SKV C1- Emergo C1
Emergo speelde een behoorlijke wedstrijd tegen SKV, al ging het in de openingsfase nog niet helemaal naar wens. Bij een 2-2 stand kregen de rood-zwarten echter de overhand en werd er voor de rust nog een redelijk geruststellende stand van 2-5 op het bord gezet. In de tweede helft leek het nog even spannend te worden toen de thuisploeg terugkwam van 2-7 tot 5-7, maar daarna stelden de Tholenaren orde op zaken en werd er een 5-11 zege geboekt. Voor Emergo waren Ellen de Jong (4x), Chloë Anthonisse (3x), Bas Crezee (2x) en Jarno Jansen (2x) trefzeker.

DeetosSnel D3- Emergo D1
Emergo speelde een uitstekende wedstrijd in Dordrecht. De thuisploeg werd bij vlagen weggespeeld en de ploeg uit Sint-Maartensdijk was behoorlijk trefzeker, zodat in een mum van tijd de marge geruststellend was. Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, met de gasten die het tempo dicteerden en de thuisploeg die achter de feiten aanliep. Uiteindelijk werd het een ruime 2-16 overwinning voor Emergo, waarvoor Christy d. Engelsman (6x), Mathijs de Jong (6x), Timo Bogers (2x), Jara Gijzen en Cane Nagtzaam de korf wisten te vinden.

Dordrecht D1- Emergo D2
Emergo had het ontzettend lastig tegen Dordrecht, dat bovenin de poule meedraait. De rood-zwarten konden het tempo van de thuisploeg niet bijbenen en zo kwam er een voorsprong voor Dordrecht op het bord. Die voorsprong werd steeds groter, tot bij een 10-0 stand de gasten de eer wisten te redden. De wedstrijd was toen natuurlijk al wel beslist en in de slotfase werd de stand bepaald op 15-1, zodat de Tholenaren zonder punten naar huis gingen. Voor Emergo scoorde Elaine Bolier de eretreffer.

Juliana E4- Emergo E1
Emergo kon niet echt potten breken tegen Juliana, dat fel speelde. In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij en werd er een 5-0 voorsprong genomen, waarmee ook de rust werd bereikt. In de tweede helft wisten de gasten nog wel de eer te redden, maar Juliana ging vrolijk verder met scoren en zo werd er bij het laatste fluitsignaal een 9-1 eindstand genoteerd. Voor Emergo, dat wel de strafworpen met 0-1 won, scoorde invalster Loïs d. Engelsman de enige treffer.

Juliana F1- Emergo F1
Emergo speelde een goede wedstrijd tegen Juliana. Beide ploegen kregen behoorlijk wat kansen, maar de ploeg uit Sint-Maartensdijk ging daar iets zorgvuldiger mee om en wist dan ook in het verloop van de wedstrijd steeds iets verder uit te lopen. Juliana probeerde nog wel om aan te klampen, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Emergo, dat terecht met 5-10 won. Voor de rood-zwarten, die de strafworpen met 5-2 verloren, scoorden Loïs d. Engelsman (4x), Kian Bogers (3x), Ava Groot, Danischa Smits en Charissa